SP Food and Bioscience

Vi bedriver forskning, utveckling, konsultverksamhet och utbildning inom livsmedel och biovetenskap. Fram till årsskiftet 2014/2015 bedrevs vår verksamhet inom SIK – Institutet för Livsmedel och Bioteknik.

Inom enheten bedriver vi strategisk och tillämpad forskning enligt ett industristyrt, målinriktat forskningsprogram och i industrigemensamma projekt.

Vi erbjuder en omfattande konsultverksamhet inom produkt- och processutveckling, kring frågor som rör kvalitet, produktsäkerhet, produktionseffektivitet och miljö.

Vi har dessutom en bred utbildningsverksamhet för företag samt medverkar i grund- och doktorandutbildningen vid universitet och högskolor.

 

Produktutveckling

Vi erbjuder livsmedelsindustrin högeffektiva lösningar, skräddarsydda efter kundföretagens produkter och produktionsförhållanden.Läs mer...

Processteknik

Effektivare produktionsprocesser sparar tid, pengar, råvaror, process-medier och energi. Effektivare produktion ger också betydande kvalitetsvinster.Läs mer...

Maten och miljön

Intresset för en miljöanpassad produktion och konsumtion ökar. Ett effektivt miljöarbete i livsmedelsföretaget ger vinster på flera plan.Läs mer...

Produktsäkerhet

Mikroorganismer kan vara skadliga för såväl lönsamheten, varumärket, konsumentförtroendet som för en uthållig produktion!Läs mer...

Bibliotek

Vårt bibliotek är ett specialbibliotek inom livsmedelsområdet. Vi har en omfattande samling av böcker och tidskrifter. Vi söker i alla typer av databaser av intresse för livsmedelsindustrin. För information om rapporter och andra publikationer som är utgivna av SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik samt SP Food and Bioscience kontakta Eva Ekman, bibliotekarie.Läs mer...

Livsmedel

Utbildningar Såväl medarbetare som organisation måste kunna möta de nya kompetenskrav som ställs.Läs mer...
SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Box 857, 501 15 Borås, Tel 010-516 50 00, E-post info@sp.se