RISE-koncernens digitalt signerade dokument

RISE-koncernen erbjuder nu sina kunder att få sina kunddokument digitalt signerade istället för signerade på traditionellt vis. Du kan här läsa mer om hur vår lösning fungerar och vad som krävs för att du skall kunna verifiera våra dokument.

OBS! För dokument signerade innan juni 2018, se denna länk för instruktioner och information. RISE digitala signaturer gammal version som automatiskt gör installationen.

Sedan en tid tillbaka erbjuder vi våra kunder att få sina dokument digitalt signerade, istället för att dokumenten är traditionellt underskrivna manuellt. Fördelarna för dig som kund är flera.

  • Med en digital signatur i dokument så kan du styrka identiteten på den som har signerat och du kan även säkerställa att det ursprungliga innehållet i dokumentet är oförändrat. 
  • Vi har även möjlighet att ge dig en bättre läskvalité, då vi nu slipper att skanna in våra rapporter efter manuell underskrift. Detta är särskilt tydligt när dokumentet innehåller bilder, tabeller och diagram. Även filstorleken blir betydligt mindre än vid inskanning.
  • Genom en rationellare hantering inom RISE-koncernen kan vi också tillgodose att du får en snabbare och bättre tillgänglighet till dina dokument.

Vad krävs för att verifiera innehåll och signatur i dokumentet?

Våra digitalt signerade dokument är i PDF format och vi rekommenderar att du använder Adobe Acrobat Reader version 6.0 eller senare. Klicka på länken till höger för att ladda ner senaste versionen av Adobe Acrobat Reader.

En fördel med ett digitalt signerat dokument är att du alltid kan se om dokumentet förändrats efter signering. För att se detta krävs inga installationer. Se längre ned på sidan hur du verifierar detta i Adobe Acrobat Reader.

Hur ser jag att dokumentet är oförändrat och verifierat?

Öppna PDF dokumentet. Högerklicka på signaturfältet i PDF dokumentet och välj "Validera underskrift". Ser du den gröna bocken så är dokumentet oförändrat efter signering och underskriften giltig. Testa gärna med vårt digitalt signerade test dokument som du hittar på denna sidas högra del under rubriken dokument.

Frågor och svar om RISE-koncernens digitalt signerade dokument

Läs gärna mer på sidan Frågor och svar om RISE-koncernens digitalt signerade dokument eller öppna dokumentet "Kundverifiering av RISE-koncernens digitala signaturer" som du hittar på denna sidas högra del under rubriken Dokument.

Relaterad information

Dokument

Se även

Nedladdning av Adobe Acrobat ReaderDokumentet öppnas i ett nytt fönster

Kontaktpersoner

Allmänna frågor
Magnus Holmgren

Tel: 010-516 50 07

Tekniska frågor
Fredrik Persson

Tel: 010-516 54 54

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.