Certifierad Värdeförvaringstekniker är flyttad till SBSC

bankfackSom en del av RISE strategiska fokusering har vi beslutat att upphöra med vår personcertifiering av värdeförvaringstekniker, berättar Stina Broberg Bergkvist, sektionschef vid RISE Certifiering. RISE har avtalat med Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC) som nu har tagit över kunderna från RISE. Sista giltighetsdag för certifikaten är den 30 september i år.

Vi har förtroende för SBSC och är övertygade att våra värdeförvaringstekniker kommer att bli nöjda med sitt nya certifieringsorgan, säger Stina Broberg Bergkvist vidare.

 

Certifiering av värdeförvaringstekniker sker enligt normen SSF 1076 och omfattar både krav på personens teoretiska och praktiska kunskaper. Då en värdeförvaringstekniker arbetar med förvaring av bland annat stöldbegärlig egendom, vapen och hemliga handlingar ställs mycket stora krav på teknikern. Krav som bevisas genom certifieringen.

 

Vi hälsar alla de värdeförvaringstekniker som flyttar över sina certifikat till oss, hjärtligt välkomna, säger Mårten Wallén, VD för SBSC.

www.sbsc.se

 

Har du frågor i övrigt?

Kontakta oss på fragor.person@ri.se

 

Personcertifiering

Läs mer...

Relaterad information

Dokument

Kontaktpersoner

Ulf Petersson

Tel: 010-516 63 16

Stina Wibom

Tel: 010-516 63 39

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.