Arkivbeständiga produkter

När myndigheter framställer dokument som skall bevaras måste de använda materiel som uppfyller kraven i Riksarkivets föreskrifter. Det enklaste sättet för en myndighet att verifiera att rätt materiel används är att välja certifierade produkter. Det är också det enklaste sättet för en leverantör att bevisa för myndigheten att produkten uppfyller Riksarkivets krav. RISE Research Institutes of Sweden AB är det enda ackrediterade certifieringsorgan som kan utfärda certifikat om överensstämmelse med Riksarkivets föreskrifter.

Läs mer om certifiering av skrivmateriel genom att följa länken till höger. På den sidan finns förutom mera information, certifieringsregler, ansökningsblanketter mm.

Där finns också en länk till certifierade dokumentskåp.

D
e certifierade produkterna finns presenterade i listor, som är uppdelade i produktområden och nås via menyn till vänster.

Sök inom arkivbeständiga produkter

Relaterad information

Se även

Certifiering av skrivmaterielDokumentet öppnas i ett nytt fönsterCertifierade, brandskyddande dokument- och datamediaskåp, Dokumentet öppnas i ett nytt fönster

Kontaktpersoner

Ellen Holmström

Tel: 010-516 53 12

Sammie Dang

Tel: 010-516 54 53

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.

Dela den här sidan: