INSTA-CERT

Insta-CertINSTA-CERT är en sammanslutning av fyra certifieringsorgan, från fyra olika nordiska länder, RISE Certifiering i Sverige, Nemko i Norge, Inspecta Certification i Finland och DS Certifiering i Danmark.

Tillsammans genomförs certifieringar mot gemensamma regler och mot det egna märket men också mot andra märken, däribland Nordic Quality (badrumsprodukter) och Nordic Polymark (plaströrsprodukter).

Målsättningen är att genomföra certifiering mot standarder anpassade till nordisk förhållanden och att erbjuda tillverkare och användare certifiering enligt de nordiska traditionerna med höga krav och en tredjepartskontroll.

Förteckning över certifierade produkter finns på INSTA-CERTs webbplats (se länk till höger), där det även finns mer information om INSTA-CERT.

Internationell certifiering av byggprodukter

CE-märkning, Key-mark, Ü-märkning med flera.Läs mer...

Relaterad information

Verksamhetsområden

RISE Certifiering

Se även

INSTA-CERT (extern sida)Dokumentet öppnas i ett nytt fönsterNordic Polymark (extern sida)Dokumentet öppnas i ett nytt fönsterNordic Quality (extern sida)Dokumentet öppnas i ett nytt fönster

Kontaktpersoner

Johan Åkesson

Tel: 010-516 63 02

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.