Maskinbuller

RISE har både halvekofritt rum och efterklangsrum och kan därför utföra alla relevanta maskinbullermätningar enligt svenska och internationella standarder. Vi är ackrediterade för standarderna som vi dessutom ofta har varit med om att utveckla.

Vi hjälper också till med utveckling av tystare produkter samt rådgivning beträffande bullerdeklarationer enligt maskindirektivet. Vi är också väl utrustade för att tillhandahålla motsvarande tjänster på plats i fält. Fälttjänsterna inkluderar bullerkartläggning ute på företagen.

Vi bestämmer dessutom ljudisolering, ljudabsorption och dämpning hos maskinrelevanta produkter samt ljudeffektnivå hos kylfläktar för elektronik.

 

Ladda ner rapporten och läs om vårt projekt "Utveckling av tysta pelletkaminer" där vi i samarbete med Chalmers och tre tillverkare av pelletkaminer arbetat med att reducera buller och förbättra ljudkvalitet hos pelletkaminer här.

 

                                _               Relaterade länkar:                                              _

Ljud och vibration

Ljud och Vibrationssektionen på RISE utför uppdrag till industri, myndigheter och forskningsorgan. Vi provar, utreder, beräknar, forskar, utbildar och hjälper till att lösa problem i samband med produktutveckling.Läs mer...

Relaterad information

Tjänster

Visa A-Ö ...

Kontaktpersoner

Jan Almqvist

Tel: 010-516 54 60

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.