SP samarbetar med indiska fordonsforskare

Den indiska fordonsforskningsorganisationen Automotive Research Association of India, ARAI, har undertecknat en avsiktsförklaring med SP. Samarbetet kommer att omfatta områden som brandsäkerhet, riskanalyser, elsäkerhet samt el- och hybridteknik.


ARAI är en industriell forskningsorganisation. Den har bildats av indisk fordonsindustri och det indiska näringsministeriet och tillhandahåller teknisk expertis inom forskning och utveckling. Det är också den samlande organisationen för testverksamhet, certifiering och typbesiktning inom fordonsindustrin i Indien.

– Den indiska fordonsindustrin expanderar i raketfart. Tack vare avtalet kan landets tillverkare dra nytta av vårt breda kunnande när det gäller brandsäkerhet, riskanalyser och FoU. Vi får samtidigt en bra möjlighet att växa och göra affärer på en spännande marknad, säger Zeljko Ladestam, försäljningschef på SP.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information, kontakta Zeljko Ladestam, SP, tel 010-516 57 97, 073-037 90 90 eller zeljko.ladestam@sp.se

 

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.