Pressmeddelanden

Aktuella pressmeddelanden

[2013-10-02]

SP-forskare tungt prisad

Per Claesson, professor och forskare inom ytkemi på SP och KTH, får 2013 års AkzoNobel Science Award, ett av Sveriges mest prestigefyllda forskningspriser. Han delar utmärkelsen och prissumman, 500 000 kr, med professor Lars Hultman från Linköpings universitet.
Läs mer...
[2013-02-28]

Svensk glasbaserad teknik visas på spansk jättemässa

Transparenta antenner, radioavskärmande fönster, transparenta solceller, interaktiva fönster och privacy-fönster. Allt detta, baserat på glas, finns med i projektet ”Window of Opportunity” där SP samverkat med Ericsson.
Läs mer...
[2012-09-17]

"En av våra största satsningar på trafiksäkerhet"

Måndagen den 17 september anordnar AstaZero ett lunchevent för att fira byggstarten av sin testanläggning för aktiv trafiksäkerhet. – Både för ägarna och finansiärerna är detta en av de strategiskt största FoU-satsningarna någonsin. Vi vill därför uppmärksamma byggstarten och alla de aktörer som bidragit till att anläggningen nu blir verklighet, säger AstaZeros VD Pether Wallin.
Läs mer...

Relaterad information

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.