ISO 20121

SP Certifiering utökar med två ytterligare certifieringar enligt standarden ISO 20121, Hållbarhet vid evenemang. Den globala standarden ISO 20121 var färdig och togs i bruk lagom till OS i London 2012.

Standarden ska leda till ett mer hållbart samhälle, där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang, möte eller konferens. Den ska underlätta för personer och organisationer att säkerställa att de leder, styr och förbättrar genomförandet av evenemang, möte, eller konferens på ett hållbart sätt.
Läs mer

 

I november 2015 erhöll Ungdoms Vinter-OS i Lillehammer sitt certifikat för sitt arrangemang att planera genomförandet av ett hållbart Ungdoms Vinter-OS med starkt fokus på hållbarhet och att ”bryta gränser och skapa morgondagen”. Arrangemanget ägde rum 12-21 februari 2016 med 1100 deltagare från 70 olika nationer.


Klicka nedan för att läsa mer om:

Ungdoms - OL

Sustainability

Youth Olympic Games


I december 2015 erhöll Gothia Towers som första mötesplats I Norden certifikat för en hållbar mötesplats. De har identifierat sina mest betydande hållbarhetsfrågor som ligger som en röd tråd genom hela organisationen. De utvecklas och förbättrar sig hela tiden dels genom det aktiva arbetet i de olika  arbetsgrupperna för respektive fokusområde.
Läs mer.

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.