En smak av trend

Hur tänker konsumenten om smak och mat? Vad eftersöks i produkterna? Under en inspirationsdag får vi lyssna på föreläsningar om trender.

Dagen inleds med en trendspaning tillsammans med Gabriella Finnborg grundare och VD på PR-byrån PRAT PR – Sveriges enda renodlade PR-byrå med fokus på mat, dryck och hälsa. Vi kommer få ta del av de senaste trenderna och skisser över framtida trender. Stort fokus läggs på kunskapen om hur trender uppstår och vad det är som driver dem. Föreläsningen avslutas med handfasta tips på hur vi själva kan bli ännu bättre på att trendspana!

Är alger framtidens trend? Alger är hälsosamma, har positiv effekt på miljön och är användbara i många livsmedelsformuleringar! Inspireras av denna råvara. Smakprover utlovas!


Under eftermiddagen kommer vi få möjlighet att inspireras av framgångssagor från livsmedelsindustrin – vad gjorde att dessa företag lyckades skapa en trend? Lyssna på Moa Gürbüzer som grundade MRG Wines. Med sina alkoholfria champagner framtagna tillsammans med champagneexperten Richard Juhlin växer de stadigt! Santa Maria berättar om sitt framgångsrika koncept av kryddor och örter i "paste" form. 

Vi kommer hålla till i Santa Marias Cooking studio – en lokal som genomsyras av mat och smak!

 

Mer utförligt program med agenda kommer i augusti.

 

Varmt välkomna!

Utbildningstillfällen

27 sep 2018
Sista anmälningsdag:
24 sep 2018
Plats:
Santa Maria, Mölndal

Avgift

2 500 SEK (exkl. moms)
Medlem i Nordic Taste and Flavour Centre betalar 1 500 SEK per person

Kontaktpersoner

Nordic Taste and Flavour Centre
Cecilia Norman

Tel: 010-516 66 48

Kursadministratör
Tina Petersson

Tel: 010-516 66 63

Dokument

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.

Dela den här sidan: