Mikrobiologisk identifiering

Att ha kunskap om vilka metoder som finns inom mikrobiologisk identifiering är viktigt för dig som utför laboratoriearbete. Utbildningen kräver god mikrobiologisk laboratorievana. Den är i huvudsak praktiskt inriktad med mycket laboratoriearbete. Laborationerna koncentreras på identifiering av olika bakteriegrupper med hjälp av biokemiska metoder. Teoriavsnitten omfattar traditionella och nyare metoder för identifiering.

Syfte

Ge deltagarna en förståelse om systematiken i identifieringsarbetet samt ökad kunskap om möjliga metoder.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har längre erfarenhet av mikrobiologiskt analysarbete inom t ex livsmedels- eller läkemedelsindustrin och som behöver ökad kunskap inom identifiering. Utbildningen kräver god mikrobiologisk laboratorievana.

Innehåll

I utbildningen ingår såväl teoretiska moment som praktiska laborationer:

  • Gruppering och indelning av bakterier.
  • Grundläggande biokemiska tester för identifiering av mikroorganismer.
  • Praktiska moment i labbet är bl a identifiering av olika bakteriegrupper, möjligheter och alternativ vid identifiering.

 

Utbildningstillfällen

15-17 okt 2019
Sista anmälningsdag:
24 sep 2019
Plats:
RISE Jordbruk och livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg

Avgift

18 000 SEK (exkl. moms)
I priset ingår lunch, kaffe, kursmaterial och kursintyg.

Kontaktpersoner

Kursansvarig
Marie Blomqvist

Tel: 010-516 66 77

Kursadministratör
Tina Petersson

Tel: 010-516 66 63

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.