Beräkning av träkonstruktioners brandmotstånd - SPFiT 2.0

SPFiT 2.0Lär dig att beräkna träkonstruktioners brandmotstånd enligt de nya beräkningsmodellerna i Eurokod 5. På köpet får du ett års användarlicens till datorprogrammet SPFiT 2.0.

SPFiT (SP Fire in Timber) 2.0 är ett enkelt, användbart program för beräkningar av brandmotstånd enligt de nya beräkningsmodellerna i Eurokod 5 och enligt beräkningsmodeller som ännu inte finns med i Eurokod 5. Metoderna finns beskrivna bl.a. i handboken Brandsäkra trähus 3. De nya metoderna är ganska komplicerade att använda utan hjälpmedel, vilket initierat programutvecklingen. Denna kurs ger dig kunskaper om metoderna och programmet samt ett års användarlicens. 

SPFiT 2.0 är enkelt att använda och omfattar väggar och bjälklag, såväl sammansatta konstruktioner med vanliga träreglar och I-element som balkar och massiva träkonstruktioner. Brandmotståndet hos både avskiljande och bärande konstruktioner kan beräknas.

 

Nästa kurs arrangeras den 10 oktober 2019 på RISE i Borås. Se länk till anmälan till höger.

Målgrupp

Konstruktörer, arkitekter, byggentreprenörer samt bygg- och brandkonsulter som ska beräkna brandmotstånd enligt de nya beräkningsmetoderna.

Innehåll

Beräkningsmetoder för brandmotstånd hos:
• avskiljande träkonstruktioner
• bärande träkonstruktioner

Datorprogrammet SPFiT 2.0
• Programmets uppbyggnad
• Beräkningsexempel

Utbildningstillfällen

Kontakta kursansvarig eller kursadministratör för intresseanmälan.

Avgift

12 900 SEK (exkl. moms)
per person inklusive programlicens för ett år samt dokumentation, lunch och kaffe under kursen. Kursavgift SEK 7900 och licensavgift SEK 5000/år exklusive moms. 50 % rabatt på avgift för den andra deltagaren vid fler anmälningar från samma företag.

Kontaktpersoner

Kursansvarig & Tekniska frågor
Alar Just

Tel: 010-516 62 42

Kursadministratör
Emma Jason

Tel: 010-516 53 47

Verksamhetsområden

Visa A-Ö ...

Dokument

Se även

Programvaror för träindustrinHandbok Brandsäkra trähus 3Handbok Fire Safety in Timber BuildingsBFS 2011:10 - EKS 8Dokumentet öppnas i ett nytt fönsterAnmälan till nästa kurs
RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.