Praktiskt kraft- och momentmätning

Kursen syftar till att ge en bättre förståelse och inblick för hur dagens kraft och momentmätsystem fungerar.Vid alla typer av mätningar finns det mycket att vinna om man redan före mätningen har en bra uppfattning om vilka krav man ställer på resulatet och vad de skall användas till.

Syfte

Kursen syftar till att ge en bättre förståelse och inblick i hur kraft- och momentmätsystem fungerar. Kursen är inriktad på praktisk tillämpning och syftar till att ge dig större möjlighet att välja rätt mätsystem för din tillämpning och att inse vilka begränsningar ditt mätsystem har.

Målgrupp

Mät-och provningstekniker.

Innehåll

Genom föreläsningar och laborationer behandla vi olika tekniker för kraft och momentmätning med fokus på praktisk förståelse. Vi kommer att behandla tolkning av givarspecifikationer och hur man väljer rätt givare och mätsystem baserat på mättekniska krav. Kursen kommer även att innehålla diskussion om hur man förbereder sin mätning så att förutsättningarna för en lyckad mätning är de bästa. En stor del av kursen läggs på praktiska övningar och diskussioner kring problem och resultat. Exempel på hur man gör en mätosäkerhetsanalys ingår också.

 

 

Boka Hotellrum

Ett antal rum finns förbokade på Hotell Borås Best Western till rabatterat pris.

Sista bokningsdatum är 26 september 2019; efter detta datum går det att boka i mån av plats.

 

Utbildningstillfällen

Kontakta kursansvarig eller kursadministratör för intresseanmälan.

Avgift

13 850 SEK (exkl. moms)
Priset inkluderar dokumentation, kaffe och lunch.

Kontaktpersoner

Kursansvarig
Viktoria Jonasson

Tel: 010-516 56 39

Kursadministratör
Christine Bruseborn

Tel: 010-516 59 19

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.