Volym och flöde

Vi arbetar med volym- och flödesmätning, i allt från medicinsk doseringsutrustning till matarvatten på kraftverksturbiner.

Flödesmätare utgör en viktig komponent i många industrier och brancher. Inte minst i petroleumhandeln där mätfel snabbt får stor ekonomisk betydelse. Både då resultatet är till leverantörens nackdel och man inte får betalt för allt man levererar, eller indirekt på grund av förlorat anseende då kunderna inte fått den kvantitet de beställt.

Kvalitetssäkring

Ekonomi är alltså ett viktigt motiv till att mäta och att mäta rätt. Även kvalitetssäkring innebär behov av god mätsäkerhet. Exempel är processindustrin där flödesmätare kontrollerar ett blandningsförlopp eller maskintillverkning då mätaren används för kontroll av funktion och kapacitet för en producerad produkt. Kalibrerade mätare är ofta en viktig punkt i ett företags kvalitetssystem.

Provning av volym- och flödesmätare

Vi provar och certifierar drivmedelsmätare (bensinpumpar), vattenmätare, värmemätare.Läs mer...

Kalibrering av flödesmätare för vätska

Varje typ av flödesmätare kräver sin egen speciella kalibreringsmetod och utrustning.Läs mer...

Kalibrering av volymnormaler, pipetter och tankar

Kalibrering av flödesmätare och volymmätare, volymnormaler, pipetter, tankar samt alla typer av termometrar, temperaturinstrument och -givare. Läs mer...
RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.