The room fire

Se en verklig rumsbrand som vi har filmat genom en glasvägg. Lyssna på EU-kommissionens företrädare som berättar om den fria marknaden för brandsäkra produkter. Se hur olika ytskikt kan åstadkomma övertändning av ett rum eller ingen brand alls beroende på brandegenskaper. Låt oss visa hur vi provar byggprodukters brandsäkerhet. Lär dig något om brandfysik.

I filmen tar vi upp hur en rumsbrand utvecklas och hur det påverkar säkerheten i hela byggnaden. Det nya europeiska systemet för brandklassificering av byggmaterial förklaras och sätts i relation till hur en rumsbrand utvecklas. Dr Helen Sutcliffe från EU-kommissionen medverkar och beskriver byggproduktdirektivet och hur man har tänkt sig att det nya europeiska systemet skall fungera.

Filmen är delvis lik videon 600 °C men handlar om europeisk lagstiftning istället för svensk lagstiftning. Den är avsedd att ge en bred information till personer i alla EU-länder som är intresserade av hur olika byggmaterial påverkar ett brandförlopp.

"The Room Fire" produceras av SP (numera RISE) i samarbete med EU-kommissionen, Enterprise DG, Construction Unit.

Brand i möbel kan spridas till väggar och tak.
Övertänt rum släcks efter försöket.

Se ett smakprov, modemversion (458 kB) eller bredbandsversion (4 197 KB).

 

”The Room Fire” kan beställas antingen som VHS eller DVD till en kostnad av 85 EURO. Skicka beställningen med adressuppgifter till Kaisa Kaukoranta. Om Du önskar ytterligare information, kontakta Björn Sundström på tfn 010-516 50 86.

Relaterad information

Kontaktpersoner

Björn Sundström

Tel: 010-516 50 86

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.