Byggakustik

RISE har välutrustade och lättarbetade akustiklaboratorier som vi använder för bestämning av ljudisolering, ljudabsorption, ljudtrycksnivå, ljudeffektnivå och insättningsdämpning. Vi mäter även motsvarande egenskaper i fält.

Vi är ackrediterade för svenska och internationella standarder inom vårt arbetsområde. Fönster, dörrar, väggar, undertak, golvbeläggningar, kontorsskärmar, ventilationsutrustning och trafikbullerskärmar är exempel på typiska provobjekt.

Vi beräknar också produkters ljudisolering samt utför forsknings- och utredningsuppdrag.

 

                                _               Relaterade länkar:                                              _

Ljud och vibration

Ljud och Vibrationssektionen på RISE utför uppdrag till industri, myndigheter och forskningsorgan. Vi provar, utreder, beräknar, forskar, utbildar och hjälper till att lösa problem i samband med produktutveckling.Läs mer...

Bygg

SP verkar i hela kedjan från projektering, konstruktion, byggande och förvaltning till rivning och återvinning av alla typer av byggnader och anläggningskonstruktioner.Läs mer...

Relaterad information

Tjänster

Visa A-Ö ...

Verksamhetsområden

RISE Samhällsbyggnad

Kontaktpersoner

Jan Almqvist

Tel: 010-516 54 60

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.