System av typen vattendimma

Vattendimma är fortfarande en teknik under snabb utveckling. Fire Research har gjort många kommersiella provningar åt olika tillverkare och har också tagit aktiv roll i utvecklingen av IMO:s provningsmetoder för maskinrum och passagerareutrymmen såväl som utveckling av installationsrekommendationerna i NFPA 750.

För närvarande måste släckegenskaperna för system av typen vattendimma verifieras för den specifika brandrisken och det skyddade utrymmets rumsvolym och geometri. Försök hos oss ger acceptans runt om i världen från certifierings- och godkännandeorgan. Baserat på vår kunskap om vattendimma kan vi även hjälpa till i systemutvärderingen för speciella risker och om nödvändigt utveckla lämpliga provningar.

Se länkar till cerifierings- och godkännandeorgan på höger sida på sidan.

1996 höll vi en nordisk konferens om tillämpligheten av system med vattendimma. Alla konferensbidrag är samlade rapporten SP Rapport 1997:02: ”Nordisk konferens om vattendimmans användningsområden”.

Redan 1993 höll vi en internationell konferens om vattendimma. Konferensbidrag vid konferensen finns samlade i en rapport med titeln ”Water Mist Instead of halon?

Relaterad information

Tjänster

Visa A-Ö ...

Verksamhetsområden

RISE Säkerhet och transport

Se även

US Coast GuardDokumentet öppnas i ett nytt fönsterDet Norske VeritasFM GlobalUnderwriters Laboratories

Kontaktpersoner

Magnus Arvidson

Tel: 010-516 56 90

Magnus Bobert

Tel: 010-516 51 90

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.