Grundkurs i sensorisk analys

Genom att använda sensorisk analys kan man mäta en produkts sensoriska egenskaper. Utseende, lukt, smak, konsistens och munkänsla är de upplevelser som ofta mäts på livsmedelsprodukter, även produkter från andra områden kan med fördel analyseras med hjälp av sensoriska metoder t.ex. förpackningar och kemtekniska-produkter.

Syfte

Att ge deltagaren en översikt om vad sensorisk analys är och ge kunskap om olika testmetoder.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.

Innehåll

Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad, varvas med teoretiska övningar. Nedan följer några exempel på vad kursen innehåller:

  • Hur fungerar våra sinnen?
  • Test av egna lukt- och smaksinnen.
  • Hur väljer man lämpliga personer till panelen?
  • Panelen och Panelledarens roll
  • Analytiska testmetoder -skillnadstest, kvalitetstest och beskrivande test
  • Praktiska gruppövningar- skillnadstest och beskrivande test

 

 

 

Utbildningstillfällen

26-27 mar 2019
Sista anmälningsdag:
12 mar 2019
Plats:
RISE Jordbruk och livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg

Avgift

9 500 SEK (exkl. moms)
Exkl. moms. I priset ingår kursdokumentation, kursintyg samt förtäring.

Kontaktpersoner

Kursadminstratör
Tina Petersson

Tel: 010-516 66 63

Kursansvarig
Cecilia Norman

Tel: 010-516 66 48

Dokument

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.