Smak och sensorik 7,5 högskolepoäng

Ta chansen att smaksäkra din kompetens! Väck dina sinnen och din kreativa förmåga med kunskap från ledande föreläsare inom både akademi och industri. Kursen hålls i samarbete mellan Nordic Taste and Flavour Center på RISE och Göteborgs Universitet.

Kursen ger svar på bl a följande frågor: Hur fungerar människans sinnen kring smak och lukt?  Vad påverkar vår smakupplevelse? Hur kan vi använda analytisk panel och sensoriska metoder för utveckling av nya produkter? Hur säkerställer man sensorisk kvalitet? Hur kommunicerar vi smak i marknadsföringen?

 

Kommentar från tidigare kursdeltagare: "Bredden på kursens innehåll berörde allt som har med samtida livsmedelsproduktion, måltidsplanering och konsumentpaneler att göra. Och mixen av de medverkande livsmedelskollegorna bidrar till en lyckad kurs".

Syfte

Att ge kursdeltagaren fördjupade teoretiska och praktiska kunskaper inom området smak och sensorik. Ett tvärvetenskapligt förhållningssätt säkerställer en bred kunskapsbas.  

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom området smak och sensorik. Förkunskapskrav är grundläggande behörighet eller relevant yrkeserfarenhet dvs minst ett års arbetslivserfarenhet från en position där smak på något sätt varit central.

Innehåll

  • Människans sinnen, med fokus på luktsinne och smaksinne. Hur påverkas våra sinnen med åldern?
  • Teoretiska och praktiska moment kopplade till analytisk panel och olika sensoriska metoder.
  • Hur säkerställer man sensorisk kvalitet hos en produkt med en analytisk panel?
  • Livsmedelskemi
  • Sensorisk marknadsföring
  • Textur och smak

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och laborationer. Kursen ges på halvfart och undervisningen är förlagd till dagtid i tre block med självstudier, inlämningsuppgifter och en hemtentamen däremellan vilket gör kursen möjlig för dig som är yrkesverksam.


Kursen genomförs vid tre tillfällen i Göteborg våren 2019
Block 1: 23-24 januari
Block 2: 6-7 februari
Block 3: 21 mars

Utbildningstillfällen

23-24 jan 2019
Sista anmälningsdag:
14 dec 2018
Plats:
RISE Jordbruk och livsmedel och GU Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Läroverksgatan 5R, Göteborg

Avgift

22 500 SEK (exkl. moms)
Avgift för medlemmar i Nordic Taste & Flavour Centre: 18 000 SEK (exkl. moms). Vill du bli medlem i Nordic Taste and Flavour Centre, kontakta Cecilia Norman. Allmänna villkor för RISE gäller inte här utan det är de villkor som finns i kursanmälan GU som gäller.

Kontaktpersoner

Cecilia Norman

Tel: 010-516 66 48

Dokument

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.

Dela den här sidan: