Temadag - Distributionssystem för fjärrvärme och fjärrkyla

RISE välkomnar till en temadag kring distribution av fjärrvärme och fjärrkyla. Dagen spänner mellan provning, kvalitetssäkring och forskning och ger en utblick mot framtiden.

Under en fullspäckad dag visar RISE upp de provnings- och forskningsresurser som kan bidra till att lösa kommande utmaningar inom fjärrvärmebranschen. Missa inte chansen att se våra utrustningar, ta del av framtidsspaning och lära er mer om certifiering av fjärrvärmekomponenter.

 

Deltagarna kommer få ta del av den provning och forskning som RISE bedriver inom fjärrvärmeområdet tillsammans med fjärrvärmebranschen och företag. Dagen ger en analys av hur fjärrvärmedistribution kan förändras i framtiden på grund av ny teknik, nya miljökrav och ett förändrat samhälle.
 

Mellan programpunkterna erbjuds flera mingelmöjligheter. Ta tillfället i akt att både träffa personer aktiva inom branschen samt även RISE:s specialister inom fjärrvärmeområdet.

Temadagen vänder sig till personer inom fjärrvärmebranschen i Sverige som är intresserade av fjärrvärmekomponenter såväl som forskning inom fjärrvärme och fjärrkyla.

 

Varför är det bra att ha certifierade komponenter i distributionssystemet?
RISE reder ut vad certifiering innebär och hur den går till för rör och rördelar, ventiler och undercentraler för både etablerade och nytillkomna provnings- och certifieringsprogram. Förutom presentationer om RISE:s kapacitet inom fjärrvärmeområdet berättar även kunder och samarbetspartners om resultaten av projekt som har genomförts med RISE. Dagen innehåller visningar av våra labbresurser och ni kommer även att få se livesändningar av provningar av komponenter som standardmässigt undersöks i våra laboratorier.

 

Föreläsare
- Lars Jacobsson, RISE
- Göran Malmqvist, RISE
- Alberto Vega, RISE
- Anders Hjörnhede, RISE
- Björn Folkeson, RISE

Även några av våra samarbetspartners kommer presentera.

 

 

Förslag på hotell:

Quality Hotel Grand, tfn 033-799 00 00

Comfort Hotel Jazz, tfn 033-799 45 00

Scandic Plaza Borås, tfn 033-785 82 00

Best Western Hotel Borås, 033-799 01 00

Utbildningstillfällen

Kontakta kursansvarig eller kursadministratör för intresseanmälan.

Avgift

Temadagen är kostnadsfri. Anmält men uteblivet deltagande debiteras 500 kr.

Kontaktpersoner

Kontaktperson för temadagen
Caroline Lägermo

Tel: 010-516 51 82

Kontaktperson Administration
Susanne Auralinna

Tel: 010-516 52 48

RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.