Mätkvalitet på laboratorier - ISO/IEC 17025:2017

Standardens rubrik är "kompetenskrav för provnings- och kalibrerings- laboratorier" men ISO/IEC 17025 är mycket bredare än så. Under de här dryga två dagarna behandlar vi hela kedjan i säkringen av mätkvalitén.

Nu har utgåva 3 kommit. I skrivande stund är den ännu inte publicerad på svenska, men enl. Swedac kommer den att börja tillämpas vid bedömningar och tillsyner redan i år.

Innehåll

Allt om det nya…

Kursen baserar vi på den nya utgåvan :2017. Utöver att standarden har fått en helt ny struktur jämfört med utgåva 2, så har det även tillkommit en hel del förändringar. Det gäller bl.a. mer fokus på riskanalyser, opartiskhet, beslutsregler och även t.ex. hantering av inköp, LIMS etc. Under genomgången diskuterar vi både exempel på tillämpning och skillnaderna mot utgåva 2.

 

Förutom kraven i ISO/IEC 17025, som vi går igenom ”från pärm till pärm”, tar vi även upp de senaste uppdateringarna av föreskrifter, EA-dokument och guider samt gör djupdykningar på sådant som är lite krångligare och kanske inte är helt självklart. Här ingår bl.a. sätt att validera metoder och beräkning av mätosäkerhet. Ett viktigt avsnitt är också den interna kvalitetskontrollen, liksom det nya om riskanalyser som är tillämpligt inom flera områden.

 

"En mycket bra och lärorik kurs" "Kunniga och engagerade föreläsare" "Roliga övningar" är exempel på vad tidigare deltagare tyckt om kursen. När nu standarden uppdaterats tillkommer mest ytterligare bra ”tänk”.  Det innebär att vår populära kurs samtidigt blir ännu bättre.

 

Boka Hotellrum

Ett antal rum finns förbokade på Hotell Borås Best Western till rabatterat pris.

Använd bokningskod - RISE - sista bokningsdatum är 11 oktober 2018; efter detta datum går det att boka i mån av plats.

Utbildningstillfällen

22-24 okt 2018
Sista anmälningsdag:
11 okt 2018
Plats:
RISE - Da Vinci - Hus 1, Brinellgatan 4, Borås
Kurstillfället är fullbokat. Kontakta kursansvarig eller kursadministratör för ev. reservplats eller mer information.

Avgift

14 900 SEK (exkl. moms)

Kontaktpersoner

Kursansvarig
Gunn-Mari Löfdahl

Tel: 010-516 53 81

Kursadministratör
Christine Bruseborn

Tel: 010-516 59 19

Dokument

Se även

Boka HotellrumDokumentet öppnas i ett nytt fönster
RISE Research Institutes of Sweden, Tel 010-516 50 00, E-post info@ri.se

SP, Innventia och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.
Under 2017 kommer sp.se att vara en av flera webbplatser inom RISE. Besök gärna ri.se för mer information om RISE.

Dela den här sidan: